Eğitim Sitesi

White-Hat SEO Nedir? White-Hat SEO Hakkında Kısaca Bilgi

White-Hat SEO Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak White-Hat SEO:

Black-hat SEO'ya karşı temiz, düzenli, mantıklı, web'e katkı sağlayan, uzun vadeli ve Google'ın algoritmasına uygun SEO uygulama tekniğidir. Bu tür SEO her zaman için kalıcı ve doğru sonuçlar getirir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Directory: Dizin. Web sitelerinin kategori sistemine göre listelendiği internet rehberleri. En tanınmışları "DMOZ (ODP)" ve "Yahoo Directory"'dir.

    Clicks (Tıklamalar): Bir ziyaretçinin sitenize her tıklayışıdır. Genellikle başka sitelerde bulunan link veya bannerlarınıza tıklanma sayısını belirlemek için kullanılır.

    Trustrank: Güven derecesi. Bugün web sitelerini değerlendirmek ve sıralamada yer vermek için Pagerank yerine kullanılan ve Google tarafından benimsenen analiz tekniğidir. Web sitelerinin trustrank değerini sadece Google gibi önemli arama motorları bilebilir ve bu değer sadece kendi bünyelerinde sonuçları sıralama için kullanılır, halkla paylaşılmaz.

    İnvisible-Hidden Text: Sayfanın belirgin olmayan yerlerine arkaplan rengiyle aynı renk anahtar kelime yerleştirme. Ziyaretçilere görünmeyip, arama motoru örümcekleri tarafından okunabilir. Black-hat seo yöntemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü