Eğitim Sitesi

Vize Sınavı Nedir? Vize Sınavı Hakkında Kısaca Bilgi

Vize Sınavı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Vize Sınavı:

Genel eğitim sistemindeki gibi yapılan yazılı veya uygulamalı sınavlardır. Dersin 1. sınavı diyebiliriz.(Bazı ünv. çift vize sınavı yapılmaktadır) Dersi geçmek için belirli bir puanı almanız gerekir. Son sınavlar final olarak isimlendirilir. Vize ve finalden alınan notların ortalaması alınır (Veya her okulun yüzdesine göre) dersten geçip geçmediğiniz belli olur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Dersten Çekilme: Öğrenciler başarılı olamayacaklarını anladıkları bir dersi, Akademik Takvimde belirtilen dersten çekilme tarihine kadar bırakabilirler. Bu durumda tamamlayamadıkları toplam kredi sayısını bir sonraki yarıyılda telafi etmeleri gerekebilir.

    Profesör: Yükseköğretim kuruluşlarında üst düzeyde araştırma, eğitim ve yönetim faaliyetlerinde bulunan ve en yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişidir.

    Harç: Yükseköğrenim öğrencilerinin okudukları programa göre, her yıl yeniden belirlenen eğitime katkı paylarıdır. Harç miktarları Bakanlar Kurulu tarafından her yıl eğitim maliyetlerine göre yeniden belirlenir. Bir süre önce yapılan bir değişiklikle, İkinci öğretimler dışındaki normal öğretim programlarında harçlar kaldırılmıştır. Bu konu ile ilgili bilgilere tercih klavuzlarından ulaşılabilir.

    Vize: Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan ara sınav.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü