Eğitim Sitesi

Vivipar Nedir? Vivipar Hakkında Kısaca Bilgi

Vivipar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Vivipar:

1. Anne vücudu içinde ve yumurtadan gelişen canlı yavruya sahip olma. Yavru, besinini ya yumurta sarısından ya da embriyonik bir uzantı olan plasenta yoluyla bağlandığı anneden sağlar.

2. Yavrunun, bir plasenta varlığıyla, anneyle arasında besin, gaz, vb. alışverişi olarak gelişimini tamamlaması sonucunda, gerçek doğum yapan.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    İşkembe: Geviş getiren otçul memelilerde besinlerin yemek borusundan ilk geldiği, içinde selüloz sindirimine yardımcı olan simbiyotik bakterililerin bulunduğu mide kısmı.

    Solucanlar: Solucanların vücutları genelde yuvarlak veya yassı şekillidir. Tenya, bağırsak solucanı, kıl kurdu gibi türleri omurgalı hayvanların sindirim sisteminde parazit yaşar. Eşeyli olarak üremelerine rağmen bazı türleri eşeysiz olarak rejenerasyonla çoğalabilir. Çift eşeyli olanlarında hem yumurta hem sperm üretilir. Ancak solucanlarda genellikle kendi kendini dölleme görülmez.

    Konsantrasyon: Birim hacimde bulunan madde miktarı.

    Lizozom: - Hücrenin midesi şeklinde görev yapar. İçerisinde 50 çeşit sindirici sıvı (enzim) bulundurur. Hücrede büyük yapılı besinlerin (protein, yağ, şeker) sindirilmesini sağlar. - Tek zarlı kese şeklinde bir organeldir. - Yıpranmış ve yaşlanmış organelleri parçalayıp sindirir. - Hayvansal hücrelerde bulunurken bitkisel hücrelerde bulunmaz. - Lizozom oluşumuna katkısı olan organeller: Ribozom, endoplazmik retikulum, golgi aygıtı - Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü