Eğitim Sitesi

Vesvese Nedir? Vesvese Hakkında Kısaca Bilgi

Vesvese Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Vesvese:

Kuruntu. Yanlış ve yersiz düşünce, evham, şüphe, tereddüt, aslı olmayan ihtimaller.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Vesvese:

1. Fısıltı, gizlice konuşma, şüphe, kuruntu, işkil, evham. Şeytanın aldatması veya kötü insanların etkisiyle kalbe gelen şeytani düşünce, iç karışıklığı.

2. Yanlış ve yersiz düşünce, evham. Bir konuyla ilgili kötü ihtimalleri akla getirip tasalanma. Olmayacak bir şeyin olacağını sanma.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Fecir: 1- Sabaha karşı güneş doğmadan önce, ufkun doğusunda görülen aydınlık, tan yerinin ağarması. 2- Gece ile gündüzü birbirinden ayıran ve sabah namazının vaktinin girdiğini gösteren aydınlık.

    Mücahede: 1. İslam dinini yaşamak ve yaşatmak için çalışmak ve gayret sarf etmek. 2. İnsanın her türlü kötülüğe, nefsine, şeytana karşı verdiği mücadele ile içindeki kötü duygu ve düşünceleri yenme çabası. 3. Allah (c.c) yolunda savaşmak.

    Hasbünallah: "Allah bize yeter!" anlamında Allah’tan sabır ve yardım dileme sözü. “Hasbünallah” şeklindeki dua ve yardım isteme sözü “Allah bize yeter. O, ne güzel Vekil; ne güzel yardımcıdır.” anlamında “Hasbünallahu ve nimelvekil” biçiminde de kullanılır.

    Dört Büyük Melek: Cebrail: Allah'tan vahiy getiren melektir. Mikail: Evrendeki tabiat olayları, ve canlıların rızıkları ile görevli melektir. İsrafil: Kıyametin kopması ve insanların kabirlerinden kalkması için Sur'a üflemekle görevli melektir. Azrail: Canlıların ruhlarını almakla görevli melektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü