Eğitim Sitesi

Vergi Nedir? Vergi Hakkında Kısaca Bilgi

Vergi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Vergi:

Kamu hizmetlerine harcanmak için hükümetin ya da yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yolla herkesten topladığı paradır.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Vergi:

Kamu giderlerine gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gereken zorunlu katkı.

 

Siyaset Terimi Olarak Vergi:

Kamu hizmetlerine harcanmak için hükûmetin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yoldan herkesten topladığı para.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Vergi:

Yasalara göre devletin her tür kazançtan, alım-satımdan aldığı para.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vergi:

Kaynağı milli gelir olup, devletin, kamu harcamalarını karşılamak üzere kişilerden hükümranlık gücüne dayanarak ve ödeme güçlerine göre tek taraflı, nihaî ve mecburî olarak aldığı para.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Vatan (Yurt): 1- Devletin egemenliği altında bulunan yerlerin topu. 2- Bir devletin hâkimiyet alanı.

    Dünya Miras Listesi: Tüm dünya için önemli bir değer taşıdığı UNESCO'ya bağlı Dünya Miras Komitesi tarafından belirlenmiş ve bulundukları ülkenin devleti tarafından korunması garanti edilmiş doğal ve kültürel varlıkların listesidir. Böyle bir liste oluşturmadaki amaç, tüm insanlığın malı olan değerlerin korunmasında uluslararası İş birliğini mümkün kılmaktır.

    Nüfus Patlaması: Sağlık koşullarındaki iyileştirmeler sonucu ölüm oranının düşmesi, ancak doğum oranının değişmemesi sonucu nüfusun hızlı bir biçimde çoğalmasıdır.

    Din: 1. İnsanın düşünme sınırlarının çizildiği yerden sonra devreye giren ve insanların anlayamadıklarını anlamlandırmak için sığındıkları olgu. 2. Kutsal ve ahlaki nitelikleri, çeşitli ayin, değer ve kuralları olan inançlar bütününe verilen isim veya değerdir. İslamiyet, Hıristiyanlık, Musevilik gibi. 3. Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum,

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü