Eğitim Sitesi

Vasi Nedir? Vasi Hakkında Kısaca Bilgi

Vasi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Vasi:

1- Bir yetimin veya akılca zayıf, hasta birinin malını yöneten kimse.

2- Ölen bir kimsenin vasiyetini yerine getirmekle yükümlü olan kimse.

 

Hukuk Terimi Olarak Vasi:

1- Vesayet atındakinin hukuki işlemlerini yapan, mahkeme kararı ile atanan kişi.

2- Kanunun öngördüğü durumlarda, küçük veya kısıtlı kişilerin haklarını korumak üzere mahkeme tarafından atanan kanuni temsilci.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Vasî:

Yetkili; ölünün kendisinden sonra vasiyetini yerine getirmesini için tayin ettiği kimse; vesâyeti yüklenen şahıs; ölünün yetki sahibi olduğu kimseler hakkında, ölü tarafından onların işlerine bakmak üzere yetkili kılınan kim-se; bir peygamberin tayin etmesi üzere ölümünden sonra onun yerine geçen kimse.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Vasi:

Velayet altında bulunmayan küçüklerin veya ergin kimselerin bir yargı kararıyla fiil ehliyetlerinin kısıtlanarak kendilerine temsilci atanmasına vesayet, kısıtlıyı vesayeten temsil edecek kimseye de vasi denir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Buhari ( 810-870 ): Sünni İslam kültürünün en önemli ilahiyatçısıdır. Sahih-i Buhari adlı kitabı, Hz. Muhammet'in hadislerini içerir. Sunni İslam dünyasında, Kuran'dan sonra en önemli belgedir.

    Gulâmhâne: Selçuklu Devletinde savaşta tutsak edilen gayrimüslim çocukların eğitilmeleri; edep, haya ve İslami olarak kendilerini geliştirme bakımından kurulan, ilk olarak başkent olmak üzere, öteki büyük şehirlerde kurulan özel okulu.

    Bazilika: 1.Kral sarayı. 2.Ortadakiler yüksek, yanlardakiler daha çok alçakolmak üzere içi iki sıra sütunlu, üç salona ayrılmış, dikdörtgen biçiminde kilise.

    Kronik Tarih: Olayları oluş sırasına göre inceleyen tarih yazıcılığı türüdür. Her yılın olayları arasında herhangi bir bağlantı gözetilmeden arka arkaya sıralanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü