Eğitim Sitesi

Vakfiye Nedir? Vakfiye Hakkında Kısaca Bilgi

Vakfiye Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vakfiye:

Mazbut ve Mülhak Vakıflar ile Cemaat ve Esnaf Vakıflarının malvarlığını, vakıf şartlarını ve vakfedenin isteklerini içeren belgeler.

 

Tarih Terimi Olarak Vakfiye:

Bir vakfın koşullarını belirten belge.

 

Hukuk Terimi Olarak Vakfiye:

vakfedenin vakfa ilişkin bildirimini ve hakimin tescilini kapsayan belge

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Vakfiye:

Vakıf edilen malların ne şekilde kullanılacağı nerelere kullanıp kullanılmayacağını düzenleyen yazılı belgelerdir. Vakıf mallarının satılmaması vakfiye şartlarının yerine getirilmesi vakıf işleri mütevelli heyeti tarafından denetlenir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Tahkim: Yabancı sermaye yatırımlarından doğan hukuksal uyuşmazlıkların, ülke yargı organlarında değil, iki tarafça belirlenen bir hakem kurulunda çözümlenmesi.

    Harcama Yetkilisi: 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Ve Kontrol Kanunu'nun 31. maddesine göre, bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.

    Mali Kontrol Yetkilisi: Harcama talimatlarının kullanılabilir ödenek tutarına, tertibine ve ayrıntılı harcama programına uygunluğunu ve harcamaların bütçe ve gider kanunları ile diğer ilgili mevzuata uygunluğunu değerlendiren görevliler.

    Toprak Kullanım Planı: Toprağın, kamusal ve özel imar çalışmalarında dahil olmak üzere nasıl kullanılacağı konusundaki resmi öneri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü