Eğitim Sitesi

Uzun pozlama Nedir? Uzun pozlama Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun pozlama Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uzun pozlama:

Örtücünün B ya da T ayarı konumunda yapılan pozlama.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Makro: 1- Bu terim, hem çok yakın mesafeden netleme hem de bu özelliğe sahip objektifler için kullanılmaktadır. Dar anlamda ise, objenin doğal büyüklüğünün veya daha büyük olarak fotoğrafa yansıtılması olarak tanımlanmaktadır (bu terim Nikon tarafından "mikro" olarak adlandırılmaktadır). 2- Yakın mesafeli çekimi ifade ettiği gibi, genellikle 20 cm den daha yakın mesafeler arasında bir objektifin çekim yapabilme kabaliyetine de denir. Bazı kameralarda bu özelliğe "close-up" ta denmektedir.

    CF (Compact Flash): Yılların eskitemediği bellek kartı standardı olan Compact Flash, genellikle profesyonel fotoğrafçıların kullandığı ileri düzey dijital SLR makinelerde tercih ediliyor. Son kullanıcıya sunulan ürünlerde bazı markalar CF yerine boyutları daha makul olan SD kart kullanımına başlamış olsa da bazı üreticiler bu durumdan vazgeçmemiş durumda.

    Microdrive: IBM'in geliştirdiği minyatür bir hafıza ünitesidir. ya da hard-disk'tir denebilir. Compact Flash tip II büyüklüğünde olup 170MB, 340MB, 512MB ve 1GB lık farklı büyüklükte olanları vardır. Panasonic'in geliştirdiği ve çok ufak olan SD hafıza kartlarından sonra değerini yitirmiştir denebilir.

    Zanaat: Daha çok teknik yeteneğe ve el ustalığına dayanan üretim biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü