Eğitim Sitesi

Uzun odaklı objektif Nedir? Uzun odaklı objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun odaklı objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uzun odaklı objektif:

Odak uzaklığı, kullanılan filmin ya da algılayıcının görüntü karesinin diyagonal köşe uzunluğundan büyük olan objektif; teleobjektif, dar açılı objektif.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Diyafram: 1- Işığın filme ya da algılayıcıya ulaşmasını sağlayan objektifin ortasındaki açıklığın boyutunu ayarlamaya yarayan, objektifin içerisinde yer alan ve üst üste yerleştirilmiş metal levhalardan oluşan mekanizmadır. 2- Fotoğraf makinelerinin objektiflerinde açılıp kısılarak filme ulaşacak ışık miktarını ayarlayan parça.

    Difüzör (Işık Yumuşatıcı): 1- Genellikle, ışık kaynağı ile obje arasına ışığı yumuşatmak amacıyla konulan geçirgen malzeme. 2- Işığı yumuşatmak amacıyla flaş kafalarına takılan genellikle plastik ya da kartondan aksesuar.

    Aperture Priority: Fotoğraf makinelerinde A ile gösterilen bu çekim modu diyafram öncelikli çekimi ifade eder. Bu Diyafram öncelikli çekim modunda kullanıcı diyafram aralığını seçince fotoğraf makinesi çekim hızını otomatik olarak ayarlayarak pozlamanın oluşması sağlar. Bu modda diyafram açıklığı istenildiği gibi değiştirilir ve fotoğraf makinesi de deklanşör hızını otomatik olarak seçilen değere göre ayarlar.

    Apokromatik: Işık tayfındaki tüm renklerin (dalga boyları) aynı yüzeye (film) netlenmesine olanak sağlayan objektifler için kullanılan terim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü