Eğitim Sitesi

Uzun Yıllar Enerji Artış Katsayısı Nedir? Uzun Yıllar Enerji Artış Katsayısı Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun Yıllar Enerji Artış Katsayısı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Uzun Yıllar Enerji Artış Katsayısı:

Uzun yıllar oluşan yük artışları dikkate alınarak aritmetik ortalama ile bulunan % Katsayısıdır. Programlarda şebekeye verilen gücü etkileyen % Katsayısıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Üretim Grubu: BDGT Modülünün bir parçası olan üretim grubu ve bu üretim grubunun harekete geçirici bileşeni dahil olmak üzere, Jenaratör ve buna ait türbinden meydana gelen gerçek fiziksel varlık. Bazı durumlarda, bu terim, elektrik üretiminde kullanılan herhangi bir Teçhizat da üretim grubu kapsamındadır.

    Toptan Satış Fiyat Tarifesi: MAMS tarafından her yıl Büyük Ölçekli Besleme Noktalarında belirlenen enerji ve kapasite toptan satış fiyat tarifeleridir.

    Nihai Enerji Tüketimi: Nihai tüketicilerle her çeşit enerji amacıyla tüketilen enerji miktarlarıdır.

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü