Eğitim Sitesi

Uzatma Deklanşör Nedir? Uzatma Deklanşör Hakkında Kısaca Bilgi

Uzatma Deklanşör Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uzatma Deklanşör:

Fotoğraf çekerken deklanşöre basıldığında doğabilecek titreşimleri yok etmek ya da deklanşöre uzaktan kumanda edebilmek amacıyla kullanılan esnek ve bükülebilen tek biçimindeki deklanşör.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Tabaka film: Belirli boyutlarda kesilmiş, genellikle büyük boy fotoğraf makinelerinde bir film şasesi yardımıyla kullanılan filmlerdir. En yaygın olarak kullanılan filmler 10.2 cm x 12.7 cm ve 20.3 cm x 25.4 cm boyutlarındakilerdir. Ayrıca orta boy fotoğraf makinelerinde kullanılan 6 cm x7 cm, 6 cm x 9 cm boyutlarında tabaka filmler de bulunmaktadır. (sheet film, cut film)

    Orta Ton Ölçümü (Orta Gri Ölçümü): Ortalama bir tona sahip bir yüzeyden ışık ölçümü alındıktan sonra (ya da %18'lik gri kart) bu değerlerin (poz süresi/diyafram açıklığı) yeniden kadraj yapıldığında çekim için kullanılmasıdır.

    Apokromatik: Işık tayfındaki tüm renklerin (dalga boyları) aynı yüzeye (film) netlenmesine olanak sağlayan objektifler için kullanılan terim.

    X ışığı: Görülemeyen çok kısa dalga boylu ışık. X ışığı saydam olmayan nesneler üzerine düştüğünde, nesnenin içini gösteren gölge biçiminde görüntü ortaya çıkar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü