Eğitim Sitesi

Uyruk Nedir? Uyruk Hakkında Kısaca Bilgi

Uyruk Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Uyruk:

Tabiiyet, bir ülkenin vatandaşı olmak.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Uyruk:

Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olma. Bir devlete anayasada belirtilen vatandaşlık kanunuyla bağlı olma.
"Irak uyruklu kişiler ülkemize göç etmek istediler."

 

Hukuk Terimi Olarak Uyruk:

Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olma durumu, tebaa

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Uyruk:

Devletin yönetimi altında bulunan kimse.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Bağımsız Bölüm: 1. Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilen konut, dükkan, mağaza gibi bağımsız mülkiyete konu bölümlerine bağımsız bölüm denir. 2. Bir yapının Kat Mülkiyeti Yasası hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerden her biri.

    Konkordato: Borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yoludur. Borçlarını ödeyebilmesi için borçluya verilen süre tapu kütüğüne şerh edilir. Bu şerh bulundukça malikin bu taşınmaz üzerinde tasarruf hakkı yoktur.

    Devre Mülk: 1. Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde (devreler halinde) müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanılmak üzere kurulan bir irtifak hakkıdır. 2. Belirli devrelerde kişilerce kullanılarak belirli zaman içinde diğer halk sahiplerine devredilen mekâna denir.

    Senetsiz Tespit: Kadastro yapılırken taşınmazın mülkiyetinin malik adına tespiti sırasında tapu kaydı, vergi kaydı gibi herhangi bir belgeye dayanmadan sadece muhtar ve bilirkişi beyanına göre tespitinin yapılmış olmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü