Eğitim Sitesi

Uyarı Nedir? Uyarı Hakkında Kısaca Bilgi

Uyarı Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Uyarı:

Canlılarda belli bir tepkiye yol açan, fiziksel, kimyasal veya biyolojik etken.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Uyarı:

1. Canlılarda belli bir tepkiye yol açan, fiziksel, kimyasal veya biyolojik etken. Organizmada uyarım yaratan güç.

2. Herhangi bir konu, sorun üzerine ilgi çekme, ikaz, ihtar, tembih.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Uyarı:

Herhangi bir konu, sorun üzerine ilgi çekme, ikaz, ihtar, tembih.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Uyarı:

Organizmada uyarı oluşturan güç.

 

Judo Terimi Olarak Uyarı:

Rakibe çeyrek puan verilmesi.Chui.

 

Atletizm Terimi Olarak Uyarı:

Yürüyüş yarışlarında, yerle aralıksız dokunma kuralından uzaklaşan yürüyüşçüye, hakemin bir kez olmak üzere beyaz bayrak kaldırarak yaptığı uyarı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Etnobotanik: İnsanların tarih boyunca deneme-yanılma ve gözlemleriyle elde ettikleri bitki kullanılış amaçlarını inceleyen ve bitkilerden yararlanma bilgisini tespit eden bilim dalına etnobotanik denir.

    Korpus Striyatum: Her beyin yarı küresi nin tabanında bulunan nöron ve sinir liflerinden oluşan korteksin altındaki büyük küme.

    Süksesyon (Ardıllık): Bir ekosistemde değişen çevre koşullarının da etkisi ile zamanla baskın türün değişmesine süksesyon denir. Süksesyon bir bölgede ilkel ve basit canlı formlarından başlayıp zamanla gelişmiş canlı formlarının baskın tür haline geçmesini ifade eder. 1. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce hiçbir canlının yaşamadığı bir bölgede çevre koşullarının değişmesiyle ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesi olayıdır. 2. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce bir komünitenin bulunduğu bir bölgede yangın, sel gibi doğa olayları sonrasında komünite yok olur. Aynı bölgede ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesine ikincil süksesyon denir.

    Ribonükleik Asit (RNA): Riboz şekerini içeren nuleik asit. Hem nukleus hem de sitoplazmada bulunur ve protein sentezlenmesinde önemli bir moleküldür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü