Eğitim Sitesi

Üstübeç Nedir? Üstübeç Hakkında Kısaca Bilgi

Üstübeç Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Üstübeç:

Pigment olarak beyaz boya yapımında, boyaların yoğunluğunu arttırmada yahut günümüzde- yağlıboya ve (dış hava etkisine açık dar yarık ve çatlakları doldurmak amacıyla tutkal ve tebeşir tozu ile üretilen üstübeç macunu gibi) macunlarda dolgu gereci olarak kullanılan; beyaz renkli ve çok örtücü bir madeni tozun genel adı.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Üstübeç:

İsfidaç da denilir. Ahar yapımında da kullanılan beyaz maddedir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Çinko: Çinko mavimsi açık gri renkte olan bir metaldir. Simgesi Zn dir. Çinko, dünyada yıllık kullanım miktarı açısından demir, alüminyum, ve bakırdan sonra gelir. Korozyondan korunma amacıyla, çelik gibi diğer metallerin galvanize edilmesinde, pirinç, nikelli gümüş, değişik lehimler, alman gümüşü gibi alaşımların yapımında kullanılır.

    Emlak: Mülk ve maldan oluşan emlak kelimesi ev, arsa, bağ, bahçe, tarla, ve arazi gibi taşınmayan malların orta adına denir.

    Corian: Corian eşsiz doğal mineraller (Alüminyum Hidroksit) ile yüksek performanslı akrilik (Metil Metakrilat) bileşiminden elde edilen mutfak tezgahlarından banyo tezgahlarına, mobilyadan ışıklandırmaya kadar pek çok ev içi uygulamalarında kullanılan çok yönlü dekoratif bir yüzey malzemesidir. 76cm x 3680cm boyutlarında standart plakalar halinde üretilir. Bu plakalar yetkili imalatçılar tarafından mamul hale getirilir. Corian® evlerde mutfak ve banyo tezgahı, küvet ve duş duvar kaplaması, eviye ve lavabo olarak; laboratuar, banka, otel, havalimanı, restoran ve hastanelerde ise banko ve diğer uygulamalar için en iyi materyal olarak kabul edilmektedir. Diğer tipik uygulamalar içinde masa üstü, servis bankosu, tuvalet bölücüleri, pencere denizliği, kapı eşiği, raf, süpürgelik, asansör içi, salata barı vs. sayılabilir. Corian® zarafetiyle birlikte üstün performansa sahiptir. Laminat, polyester esaslı ürünler, mermer, granit, seramik gibi bilinen malzemelerin dezavantajlarını göstermez. Corian® ince bir kaplama malzemesi değil masiftir. Sert ve gözeneksiz yüzeyi leke tutmaz, alışılmışın dışında dayanıklı ve günlük temizleme malzemeleriyle bakım kolaylığı vardır. Materyal, masif olduğu için renk ve dokusu bütün yüzey boyunca olduğu gibi materyalin derinliğinde de aynı şekilde devam eder. Kesik, çizik ve sigara yanığı gibi hasarlar kolayca giderilebilir.

    Koridor: Bir binanın bir katındaki mekanları birbirine bağlayan dar uzun geçit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü