Eğitim Sitesi

Üst Sahne Nedir? Üst Sahne Hakkında Kısaca Bilgi

Üst Sahne Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Üst Sahne:

Shakspeare Sahnesi denilen, Elizabeth dönemi halk tiyatrolarının sahne üstüne rastlayan balkonlu alan; burası yerine göre balkon, sur üstü, tepe vb. yerler için kullanılırdı.Sahnenin üst bölümü.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Spot Işık: Özel efektler için yoğu konsantrasyonda noktasal biçimli bir ışık sağlayabilen lamba için kullanılan Amerikan terimidir.

    Sahne Kopyası: Basılı bir dramanın daha pratik ve daha uzuz tek sayısı olması nedeniyle, tiyatro yayın evi tarafında henüz basılmamış veya sunulan metin içinde yayınlanmamış olan bir eserin sahne içi kopyalanmış metni. Sahne kopyaları tiyatrolara düzenli biçimde sunuş amacıyla gönderilir ve bunlar provalarda kullanılır.

    Soti: XV. Yüzyılın sonları ile XVI. Yüzyılın başlarında rağbet gören, taşlamalı, kalın çizgili ve koşuklu oyun.

    Rejisör Yardımcısı Kürsüsü: Sahneyi gören cümle kapısı yakınında seslenme, konuşma ve sinyal tesisatı bulunan yüksek kürsüdür. Rejisör yardımcısı kürsüsü, oyunun merkezi organıdır. Rejisör yardımcısı buradan temsilin gidişini kontrol eder ve provalarda belirlendiği gibi kitaba uygun olarak yönetir. Kürsü şu ekipmanlara sahiptir; - Elektrikli saat - Seyirci açısından temsili gösteren video monitörü - Canlandırıcıların ve teknik personelin bulunma yerleri için sinyal ışıklı çağrı düğmeleri - Ses bağlantıları - Mikrofon - Telefon bağlantısı - Aydınlatma - Sinyal Tesisatı - Zil

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü