Eğitim Sitesi

Üretra Nedir? Üretra Hakkında Kısaca Bilgi

Üretra Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Üretra:

Çoğu memelide, idrarı idrar torbasından dışarıya taşınmasını sağlayan ve erkek bireylerde genital kanal olarak hizmet eden kanal.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Üretra:

İdrarın dışarıya atılmasını sağlayan ve idrar torbasından sonraki idrar yoluna verilen isim.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Üretra:

İdrarı mesaneden dışarıya taşıyan boru.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Stilet: Yapışkan organ.

    Nükleotid: 1-Nukleik asitlerin ( DNA, RNA) yapı birimleri. 2-Bir fosfat grubu, bir beş karbonlu şeker (riboz ya da deoksiriboz) ve bir azotlu baz (pürin ya da pirimidin)dan oluşan bir molekül. Nükleaz enzimi yardımıyla nükleik asitlerin ayrıştığı bir alt birim.

    Omurgalı Hayvanlar: Omurgalıların en ayırıcı özelliği, vücutlarının sırt kısmında birbirini takip eden omurlardan yapılmış bir omurgaya sahip olmalarıdır. Bu yapıdan dolayı bu gruba dâhil olan canlılar, omurgalı (kordata) olarak adlandırılır. Omurgalı hayvanlarda kıkırdak veya kemikten yapılmış bir iç iskelet ile vücudun sırt kısmında bir sinir kordonu bulunur. İlkel omurgalılarda iskelet kıkırdak hâlinde olup gelişmiş omurgalılara doğru gidildikçe kemikleşmeye başlar. Bütün omurgalılarda kapalı dolaşım sistemi görülür. Kalp yapısı, balıklardan memelilere doğru gidildikçe gelişir. Kalpleri en az iki, en çok dört odacık ihtiva eder. Suda yaşayanlar solungaç, karada yaşayanlar akciğer solunumu yapar. Boşaltım organları böbrek, boşaltım atıkları amonyak, üre veya ürik asittir.

    Balıklar: Balıklar, tatlı ve tuzlu sularda yaşar. Köpek balığı, çekiç balığı, vatoz gibi türlerinde kıkırdaktan; hamsi, sazan, levrek gibi türlerinde kemikten yapılmış iç iskelet bulunur. Genelde yavru bakımı yoktur. Vücut ısıları, dış ortam sıcaklığına bağlı olarak değişen canlılardır. Balıklar kış uykusuna yatmaz. Solungaç solunumu yapar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü