Eğitim Sitesi

Üretici Nedir? Üretici Hakkında Kısaca Bilgi

Üretici Terimi Hakkında Bilgiler

Formula-1 Terimi Olarak Üretici:

Formula1 otomobilinin şasini üreten kuruluş.Formula1'de genellikle şasi ve motor üreticileri farklıdır..Dünya Şampiyonası klasmanında ödüller şasi üreticisine verilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Üretici:

Ototrof, kendi besinini yapan canlı.

 

Elektrik Terimi Olarak Üretici:

Elektrik üreten gerçek ve tüzel kişi.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Üretici:

Üretim sağlayan, bir şey yetiştirip ya da bir şey yapıp satışa sunan kimse, yetiştirici, müstahsil.

 

Biyoloji Terimi Olarak Üretici:

1. Kendi besinini kendi yapabilen canlılar, ototrof.

2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar.

3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma. Ototrof, kendi besinini yapan canlı.

 

    Benzer Formula-1 Terimleri

    Formasyon Turu: Yeşil ışıklar yandığında pilotların birbirinin geçmesinin yasak olduğu ısınma amaçlı tur.Bu turu atamayan pilot en arkadan veya pit alanından yarışa başlar.

    Şikan: Hızlı pistlerde otomobillerin yavaşlamaları amacıyla,pistin uzun düzlüklerine yapay olarak yerleştirilen bir dizi sert viraja verilen ad.

    FIA: Uluslar arası Otomobil Federasyonu.Tüm uluslar arası motor sporlarını yöneten karar,uygulama ve icra organı.1904 yılında tüm dünyada düzenlenen otomobil yarışlarını organize etmek amacıyla kurulmuştur.

    Grid: Sıralama turları sonucuna göre otomobillerin start öncesi yarışa başlamak için çift sıra halinde yer aldıkları alan.Gridde,pol pozisyonundaki otomobil ile yandaki sıranın başında olan2.sıradaki otomobil arasında uzunlamasına 8 metre,aynı sıradaki her otomobilin arasında da 16 metrelik mesafe bulunmak zorundadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Formula-1 Terimleri Sözlüğü