Eğitim Sitesi

Üretici Nedir? Üretici Hakkında Kısaca Bilgi

Üretici Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Üretici:

Elektrik üreten gerçek ve tüzel kişi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Üretici:

Ototrof, kendi besinini yapan canlı.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Üretici:

Üretim sağlayan, bir şey yetiştirip ya da bir şey yapıp satışa sunan kimse, yetiştirici, müstahsil.

 

Formula-1 Terimi Olarak Üretici:

Formula1 otomobilinin şasini üreten kuruluş.Formula1'de genellikle şasi ve motor üreticileri farklıdır..Dünya Şampiyonası klasmanında ödüller şasi üreticisine verilir.

 

Biyoloji Terimi Olarak Üretici:

1. Kendi besinini kendi yapabilen canlılar, ototrof.

2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar.

3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma. Ototrof, kendi besinini yapan canlı.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Kaçak Akım (Bir tesisatta) (Leakage current): Arıza olmaması durumunda toprağa veya bir devredeki yabancı iletken bölümlere geçen akımdır.

    Elektrik Enerjisi: Elektrikli cihaz ve makinelerin çalışmasını sağlayan enerjiye elektrik enerjisi denir. Elektrik akımı bir cihazdan geçtiğinde cihazın çalıştığı görülür. Cihaz soba ise sıcaklık, bobin ise manyetik alan, motor ise dönme hareketi meydana gelir.

    Sabit Ücret: Abonelerin enerjiyi marjinal maliyete eşit fiyatla satın almaları ve kurumun gelir gereksiniminin tamamının karşılanması için diğer satış gelirleriyle birlikte tahsil edilmek üzere her aboneye uygulanan bir bedeldir.

    Nükleer Reaktör: Kendi kendini besleyen zincirleme nükleer fisyon reaksiyonunu sürdürülebilen ve yöneltebilen donanımdır. Bu terim bazen, nükleer fisyon reaksiyonunun üretilip yönetildiği donanımlar için de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü