Eğitim Sitesi

Üre Nedir? Üre Hakkında Kısaca Bilgi

Üre Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Üre:

1. Karbonik asit diamidi. (NH2CONH2) Protein metabolizmasının suda eriyen art ürünlerinden biri.

2. Memeliler ve diğer hayvanlarda aminoasitlerin yıkımı ile oluşan boşaltım maddesi; idrarın esas organik maddesi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Üre:

Azotlu besinlerin vücutta yanmasıyla oluşan,erimiş bir durumda idrarla vücuttan atılan,suda eriyen azotlu madde.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Üre:

Amino asitlerin yıkım ürünü. Amino asitlerin yıkılmasıyla oluşan amonyak ve çeşitli amino asitler kullanılarak karaciğerde sentezlenir. Azotlu bir metabolizma artığı olan üre böbrekle yoluyla dışarı atılır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Soymuk Boruları: Bitkilerde iletici hücreler olan, kalburlu hücreler ve kalburlu boru elementlerinden oluşan, besin iletimi, depo edilmesi ve destek görevlerini yapan doku. Floem

    Aerob Organizma: Metabolizmasında oksijen kullanan, sadece oksijen varlığında yaşayabilen organizmalara denir (tam tersi "Anaerob").

    Partenogenez: 1. Yumurtanın döllenme olmaksızın gelişerek yeni canlı meydana getirmesi. Bu tip çoğalma bal arısı, eşek arısı ve bazı Arthropoda'lar arasında yaygındır. 2. Yumurta hücrelerinin, sperm hücreleri ile döllenmeden mitoz geçirmeye başlayarak, bir canlıyı oluşturması şeklindeki üreme tipi.

    Radula: 1. Kiton, salyangoz, mürekkep balığı bazı Mollusk'ların sindirim sistemindeki törpüye benzer bir yapı. 2. Yumuşakçalarda ağız içinde, üzerinde kitin yapılı diş sıralan bulunan organ; dişli dil.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü