Eğitim Sitesi

Up-scaling (Yükseltme) Nedir? Up-scaling (Yükseltme) Hakkında Kısaca Bilgi

Up-scaling (Yükseltme) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Up-scaling (Yükseltme):

DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yan Yana Buzdolabı: Buzdolabı ve dondurucu bölümlerinin düşey olarak yan yana yerleştirildiği, iki kapılı bir konfigürasyon. Bu buzdolabı tipi daha geniş bir dondurucu kapasitesine sahiptir ve dar mutfaklar için mükemmeldir.

    Görüntü Oranı (Picture Format): 4:3, 16:9, 14:9 gibi farklı görüntü oranları arasında geçiş yapmanızı sağlar. günümüz ince panel televizyonları 16:9 ekran formatına sahiptir.

    EDGE: Bazı cep telefonlarına yerleştirilen, kullanıcıların multimedyaya ve diğer geniş bant uygulamalarına mevcut hıza göre üç kat hızlı erişmelerini sağlayan bir teknolojidir. EDGE: Enhanced Data for GSM Evolution (GSM Gelişimi için Geliştirilmiş Veri Hızı)

    EVDO: Evolution Data Only (Sadece Gelişmiş Veriler) olarak da bilinen EVDO, bazı cep telefonlarının (CDMA ağlarını kullanan cep telefonları gibi) kablosuz verileri aktarmak için kullandığı yoldur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü