Eğitim Sitesi

Unsur Nedir? Unsur Hakkında Kısaca Bilgi

Unsur Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Unsur:

Taşınabilir eşyalardan büyük, mimari yapılardan küçük arkeolojik oluşumlara verilen ad. Örneğin, bir kamp ya da tandır ateşinin kalıntıları, bir gömüt ya da bir duvar için açılan temel birer unsurdur.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Unsur:

Öge, ilke, eleman.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Unsur:

Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri, öge.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Unsur:

Öge.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Unsur:

Öge.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Unsur:

Öge, eleman.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Unsur:

Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri.

 

    Benzer Arkeoloji Terimleri

    Arkhon: M.Ö. VIII.-VII. yüzyıllarda kent devletlerinde siyasal yapılanmanın değişmesi sonucu seçimle işbaşına gelen yöneticilere verilen ad. Daha sonraları bu isim (Arkhon ya da Arkhont olarak), Bizans İmparatorluğu'nda büyük toprak sahibi aristokratlar için kullanılmıştır.

    Kontekst: Arkeolojik buluntuların kontrollü kazısı sırasında, içinde keşfedikleri üç boyutlu ortama verilen ad. Herhangi bir arkeolojik buluntunun anlamlandırılabilmesi için kontekstinin son derece dikkatli bir şekilde kaydedilmesi gerekmektedir. Kontekst, kontrollü kazılarda elde edilen buluntuların nasıl ve niçin kullanıldıklarını inceleyebilme ve anlayabilmemiz için son derece önemlidir. Örneğin, mutfak olduğu tahmin edilen bir odada ele geçen bir metal tas ile bir mezarda ya da tapınakta bulunan aynı tür bir metal tasın anlamlandırılması tamamen farklı olacaktır.

    Demokratia: Eski Yunanistan'da halk egemenliğine verilen ad.

    Ari: Hint-Avrupa dil ailesinin, Hint-İran kolunu konuşan insanlara verilen ad. Bu terim bir bütün olarak, M.S. XIX. yüzyılın sonlarında, Hint Avrupa ırkı için kullanılmaya başlanmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü