Eğitim Sitesi

Underexposure Nedir? Underexposure Hakkında Kısaca Bilgi

Underexposure Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Underexposure:

Bir kameranın normal pozlamanın altında yani karanlık bir şekilde hatalı pozlama yapmasına denir. Ki bunun sebebi CCD ye yeterli ışık kaynağının gidememesidir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Az geliştirme: Geliştirme işlemi sırasında sıcaklığın yetersiz olmasından ya da sürenin kısa tutulmasından kaynaklanan durum. Bu durumda görüntü yoğunluğu ve kontrastı azalır. (under-development)

    Film Banyo Tankı: Çeşitli boyutlardaki filmlerin banyo edilmeleri için, ışık geçirmeyen fakat kimyasal eriyiklerin doldurulup boşaltılmasını olanaklı kılan ve böylece filmlerin banyo edilmesi işlemlerinin ışık altında da yapılabilmesini sağlayan, çelik ya da bakalit gibi maddelerden yapılmış kaplardır.

    Ekran: Çektiğini ve çekeceğiniz fotoğrafları izlemenize yarayan, size her türlü bilgiyi veren kısımdır. Birçok dijital SLR makinede bu ekrandan bakarak fotoğraf çekemezsiniz.

    Saturation: Beyaz ışığın bir renk üzerine düşen tonlanma derecesini ifade eder. Mesela bir renk yüzde yüz sature edilmiş ise hiç beyaz ışık içermediği söylenebilir. Dolayısıyla griden tonajlar içerir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü