Eğitim Sitesi

Ulu Cami Nedir? Ulu Cami Hakkında Kısaca Bilgi

Ulu Cami Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Ulu Cami:

Her şehrin ya da büyükçe yerleşme merkezinin en büyük camisi. Cuma namazının topluca kılınması yanı sıra cemaatin bir araya gelmesini gerektiren durumlarda kullanılır. İran'daki adı Mescid-i Cuma'dır.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Ulu Cami:

Her şehrin ya da büyükçe yerleşme merkezinin en büyük camii. Cuma namazının topluca kılınması yanı sıra cemaatin bir araya gelmesini gerektiren durumlarda kullanılır. İran'daki adı Mescid-i Cuma'dır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Metop: Antik mimaride frizin üstünde, triglifler arasında yer alan(bazen kabartmalı) dikdörtgen ya da kare yüzeylerden her biri.

    Kıvrıkdal: Üsluplaştırılmış dal biçiminde, kendisi ile kesişen bir çizgiden oluşan eğrisel bezeme ögesi.

    Ofset Baskı: Bavyeralı Alois Senefelder'in 1799'da bulduğu litografik baskı (taşbaskı) tekniğinin rafine edilmiş biçimidir. Litografik baskı tekniğinin ticari biçimine Ofset baskı adı verilir.

    Puantilizm (Noktacılık): İzlenimcilerin içgüdüsel olarak yaptığı güneş ışığının parçalanmasını bilimsel yöntemli biçimde uygulayan, İzlenimcilerin bozdukları yapısal kuruluşa yeniden önem veren, saf renkleri nokta nokta sürüp renk karışımını seyircinin gözünde oluşturmayı amaçlayan resim akımı. Yeni izlenimcilik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü