Eğitim Sitesi

Üç Aylar Nedir? Üç Aylar Hakkında Kısaca Bilgi

Üç Aylar Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Üç Aylar:

Kutsal Ramazan ayı ile ondan önce gelen iki ay: Recep, Şaban, Ramazan ayları.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Üç Aylar:

Dinimize göre Mevlid gecesi hariç diğer mübarek geceleri içinde bulunduran aylar. Bunlar ardarda gelen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

 

Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Üç Aylar:

Hicrî takvimdeki Receb, Şa'ban ve Ramazan ayları için kullanılan bir tâbir. Bu aylarda oruç tutmak âdeti yaygındır. Bu üç ayın içinde, bazı mübarek geceler vardır. Üç aylar gelince medreseler tatile girer, mollalar, yıllık maddî ihtiyaçlarını temin etmek üzere, memleketin dört bir yanına dağılırlar, gittikleri yerlerde va'z ederler, namaz kıldırırlar ve Kur'ân-ı Kerim okurlardı. Halk sadaka ve zekâtlarını bu mollalara vererek, senelik giderleri hususunda onlara yardımcı olurlardı. Mollaların yaptığı bu işe, "cerre çıkmak" adı verilirdi.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Ortodoks Kilisesi: Hristiyan kiliselerinin üç önemli kolundan biri. Her Ortodoks Kilisesi'nin kendi dili ve gelenekleri vardır, ama hepsi aynı inancı paylaşır. Ortodoks inancı daha çok, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Yugoslavya , Kıbrıs ve Birleşik Devletler Topluluğu'na üye devletlerde yaygındır.

    Türbe: Genellikle ünlü bir kimse için yapılmış olan ve içinde o kimsenin mezarı bulunan yapı. Anıtmezar. Selçuklu Türkleri'nin türbeleri daha çok çadırı andırır. Osmanlılar'da ise kubbelidir.

    Tahlil: Belge ve bilgilerin araştırmada kullanılacak kadar yeterli olup olmadığının sınandığı aşamadır. Çözümleme.

    İttihat: Birleşme, birlik kurma, bir olma. (İttihat ve Terakki: Birlik ve Kalkınma).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü