Eğitim Sitesi

UTILITIES Nedir? UTILITIES Hakkında Kısaca Bilgi

UTILITIES Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak UTILITIES:

Yardımcı yazılımlar.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    WEBCRAWLER: America On Line'ın bedava Internet tarama servisidir. Lycos tarama servisinden küçük olan servis her ay 3.000 yenisi eklenen 60.000 web sitesini tarayabilmektedir. http://www.webcrawler.com adresine bağlanıp WebCrawler'in yeni kullanıcı arabirimi ile tanışabilirsiniz.Bu servis diğer Web tarayıcılarından farklı olarak sizi rastgele bir servise bağlayabiliyor.Böylece yeni ve alışılmadık yerler keşfedebilirsiniz. Bu servisten ayrıca çok ziyaret edilen Web servislerini öğrenebilirsiniz.

    TILE NET: Adres: http://www.tile.net/

    HYPERMEDIA: Az kullanılan bir terimdir. metin, grafik, ses, hareketli görüntü gibi Internet üzerinde iletişimi mümkün olan her türlü medyayı ifade eder.

    Port Tarama: Bir bilgisayar üzerindeki portların, o bilgisayarda hangi ağ servislerinin çalıştığının hızlıca anlaşılması için teker teker yanıt verip vermediğinin kontrol edilmesidir. Bu işlem otomatik yazılımlar sayesinde kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir. Tarama işlemi sonucu saldırgan bilgisayarda hangi açıklıkları kullanabileceği hakkında bilgi sahibi olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü