Eğitim Sitesi

UTC Nedir? UTC Hakkında Kısaca Bilgi

UTC Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak UTC:

Koordine Edilmiş Evrensel Zaman (Universal Tima Coordinated).Rutin işler için kullanılan yazılım birimleri. Yardımcı yazılımlar, bilgisayarın kullanımı ve işletiminde yardımcı olan veya işletimini kolaylaştıran programlardır. Bunlara örnek olarak, editör, hata-bulucu programlar ve kütük yönetici programlar adı verilebilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    : Bilgisayar ağı değişik yerlerdeki bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan bir veri iletişim sistemidir. Bir ağ WAN ve LAN'ların değişik birleşimlerinden oluşabilir. Yerel Alan Ağı (Local Area Network), Geniş Alan Ağı (Wide Area Network), ağlararası ağ (internet).

    Exterpolation: Bilinen iki noktanın dışındaki bilinmeyen üçüncü noktanın bulunmasına dayalı matematiksel işlem türü. Tersi, İnterpolasyon'dur.

    Remote Controls Windows: Uzak giriş. Uzak bir bilgisayarda sanki o bilgisayara doğrudan bağlıymış gibi işlem yapmak, bu işlem genelde iletişim ağı üzerinde bir protokol kullanılarak yapılır. Telnet.

    Siber: Yunanca baş dümenci anlamına gelen kybernetes'ten türetilmiştir. İlk kez 1984'te William Gibson'un Neuromancer romanında telaffuz edilip, daha sonra bu romandan yaygınlaşmıştır. Siber kökünden sayısız sözcük üretilmiştir. Siberuzay, insanların bilgisayarlar yoluyla haberleştikleri gözle görülüp elle tutulmayan boşluğu anlatan bir sözcüktür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü