Eğitim Sitesi

USB (Universal Serial Bus) Nedir? USB (Universal Serial Bus) Hakkında Kısaca Bilgi

USB (Universal Serial Bus) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak USB (Universal Serial Bus):

Yeni bilgisayarlarda kullanılan bir bağlantı standardıdır. Seri ve paralel kapılara göre daha hızlı bir bağlantı kapısıdır. Şimdilerde tüm kameralar bilgisayara neredeyse USB bağlantılı olarak üretilmektedir. Bundan sonra FireWire yani IEEE-1394 olabilir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Vizör (bakaç): 1- Fotoğraflanacak alanın izlenmesini sağlayan optik sistemdir. Bazıları objektifin içerisinden geçen ve nihai fotoğrafla birebir aynı olan görüntüyü verirlerken, bir kısmı objektife yakın konumlandırılarak çekilmekte olan fotoğrafın yaklaşık bir önizlemesini sunarlar. 2- Kullanıcıların fotoğraf çekerken sahneyi izleyecekleri yer. SLR makinelerde "buradan ne görüyorsanız onu çekersiniz". Cep makinelerinde ise artık bir bakaç bulmak oldukça zor; çünkü dev ekranlar bu işi gayet iyi yerine getiriyor. 3- Makinede oluşan görüntünün olabildiğince aynını gösteren ve mercekler düzenine dayanan parça.

    Tek Ayak: Fotoğraf makinesinin üzerine takıldığı tek bir çubuktan oluşan ayak düzeneğidir. Üç ayağa (tripod) göre taşıma kolaylığı sağlamasına rağmen, makinenin hala el ile tutuluyor olması nedeniyle sallantı sorunu tam olarak giderilemez. Ancak üç ayağın kullanımının zamanlama veya fiziki nedenlerle mümkün olmadığı yerlerde gereklidir.

    Düşen Işık Ölçer: Fotoğraf çekilecek cisim üzerine düşen ışığı ölçmek için kullanılan, ışığa karşı duyarlı "göz"ünün üzerinde beyaz renkli küresel bir parça bulunan ışıkölçer türü.

    Algoritma: Bir amacı gerçekleştirmek amacıyla ortaya çıkmış, tanımlı mantıksal veya matematiksel kural setleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü