Eğitim Sitesi

ÜDS(Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı) Nedir? ÜDS(Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı) Hakkında Kısaca Bilgi

ÜDS(Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak ÜDS(Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı):

Doktora ve Doçentlik derecesi almak isteyen adayların girmek zorunda oldukları, ÖSYM tarafından hazırlanıp uygulanan merkezi bir sınavdır. Bazı üniversitelerde yüksek lisans yapmak isteyen adaylar için de zorunlu tutulmaktadır.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Final Sınavı: Genel eğitim sistemindeki gibi yapılan yazılı veya uygulamalı sınavlardır. Dersin vize sınavlarından sonraki son sınavı diyebiliriz. Dersi geçmek için belirli bir puanı almanız gerekir. 1.Sınavlar yani ilk sınavlar vize olarak isimlendirilir. Vize ve finalden alınan notların ortalaması alınır (Veya her okulun yüzdesine göre) dersten geçip geçmediğiniz belli olur.

    Bilim Sınavı: Yüksek lisans başvuru aşamasında bazı programların başvuran öğrencilere uyguladığı, programla ilgili genel bilgilerin test edildiği genellikle yazılı uygulanan sınav.

    Bachelor of Music (B.M): Müzik doktorundan önceki akademik ünvan

    Lisans: Genellikle dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Bu öğrenim sonunda elde edilen ve diploma ile belgelendirilen akademik derece. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan eğitim verilmektedir. Fakülteler içerisinde bulunurlar, EA, SAYISAL ve SÖZEL puan türleriyle öğrenci alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü