Eğitim Sitesi

Tüvönan Nedir? Tüvönan Hakkında Kısaca Bilgi

Tüvönan Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Tüvönan:

İşlenmemiş cevher. Maden ocağından çıkarılan ve herhangi bir zenginleştirme işlemine tabi tutulmamış cevher veya kömür

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    İzonef: Eş bulutluluk eğrisi.

    Dolu: Bulutlardaki su damlacıklarının, bulut içinde aniden yükselerek - °C'lerde donmasıyla oluşan buz parçalarına dolu denir.

    Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar: Bir kez kullanıldıktan sonra, bir daha yerine gelemeyen doğal kaynaklardan kendini yenileyemeyen tükenebilir doğal kaynak türü.

    Atol: (Mercan Adası) Halka yada at nalı şeklindeki mercan kayalığı.Ortasında bir deniz - kulağı bulunan mercan adası. Bu deniz - kulağı, darca deniz yollarıyle okyanusa bağlıdır. Bu adaların denizden yüksekliği ezd (çoğunca birkaç metre). Adanın dışa bakan yamacı dik, içe bakan yamacı az eğimlidir. Adanın ortasındaki deniz - kulağı derin değildir. En derin 100 metreyi bulur. Atollerin büyüklüğü çok değişiktir. Içlerinde 1.000 km²- 2.000 km² olanları bulunduğu gibi pek kuçükleri de vardır. Bu adaların doğuşları, oluşları şöyle olur Başlangıçta bunların yerinde bir ada varken, bu adanın yamaçları mercanlara yatak olmuştur. Bu hayvancıklar burada yerleşmiş, uzun süreler, içinde çok ta yığılmıştır. Bu yığıntı yerlerine resif denir. Eskiada bunların arasında sanki bir çekirdek gibi kalmıştır. Bu çekirdek-ada ağır ağır çökünce, çevresinde çemberleme uzanan mercan resifleri, bir halka gibi belirmiştir. Işte Atolün değirmi biçimi bundan ileri gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü