Eğitim Sitesi

Tutumluluk Nedir? Tutumluluk Hakkında Kısaca Bilgi

Tutumluluk Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tutumluluk:

Uygun kalite göz önünde bulundurulmak kaydıyla, bir faaliyet gerçekleştirilmesinde kullanılan kaynakların maliyetinin asgariye indirilmesi. Tutumluluk, tasarrufu, israfın önenmesini gerektiren bir kavram olmakla beraber, verimlilikten ayrı düşünülemez. Çünkü, verimlilik, aynı kaynaktan elde edilen çıktının daha fazla olması veya aynı çıktıyı daha az kaynak kullanmak suretiyle elde etmek olduğuna göre, kaynakların maliyetinin asgariye indirilmesini gerektirmektedir. Tutumluluk, mutlak anlamda kaynak kullanımının asgariye indirilmesi değildir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere uygun kalite düzeyini gerçekleştirmek şartıyla kaynak kullanımının en aza indirilmesi anlamında bir kavramdır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Ev Kadını: Bir karşılık ve menfaati olmaksızın, çoğu zaman benimseyerek, başlıca ev işlerini yapan, çalışma hayatında aktif olarak bulunmayan ve bu yönüyle doğrudan ekonomik faaliyetlerde bulunmayan kadın.

    Mülhak Vakıf: 743 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun yürürlük tarihinden önce kurulmuş ve yönetimi vakfedenlerin soyundan gelenlere şart edilmiş vakıflar.

    Kamu Sağlığı: Bir toplumda büyük halk kitlelerinin sağlık koşulları açısından içinde bulunduğu durum.

    Yönetişim: İyi yönetişim, good governance. Açık ve öngörülebilir bir karar alma sürecinin; profesyonel bir bürokratik yönetimin; eylem ve işlemlerinden sorumlu bir hükümetin; ve kamusal sürece aktif bir şekilde katılımda bulunan sivil toplum ve hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir düzen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü