Eğitim Sitesi

Türk Silahlı Kuvvetleri Nedir? Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkında Kısaca Bilgi

Türk Silahlı Kuvvetleri Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Türk Silahlı Kuvvetleri:

Ülkemizi, dış tehditlere karşı korumak Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevidir. Genelkurmay Başkanlığına bağlı Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığından oluşan askeri gücümüze Türk Silahlı Kuvvetleri denir. Türk silahlı Kuvvetlerinin birinci görevi Türk vatanını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamaktır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ehl-i Hibre: Ahilikte mesleğin sırlarını çok iyi bilen, malların niteliği hakkında görüş bildiren, fiyatların tespitinde yardımcı olan ve anlaşmazlıkları çözümleyen uzman.

    Toplumsal Araştırma: Araştırmacıların toplumsal dünya hakkında bilimsel temelli bilgi üretmek için sistematik olarak uyguladığı yöntem ve yöntembilimlerin bir toplamı.

    Haraç: 1-Osmanlı Türklerinde genel olarak toprak sahiplerinden devletçe alınan vergi. 2-Osmanlı Türklerinde Müslüman olmayanların devlete ödemekle yükümlü olduktan vergi.

    Kaşif: Var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eş anlamlısı 'bulucu' dur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü