Eğitim Sitesi

Tur Operatörü Nedir? Tur Operatörü Hakkında Kısaca Bilgi

Tur Operatörü Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tur Operatörü:

1- Bir seyahat programını taşıt, konaklama, yeme-içme, eğlence, rehberlik, şehir turları dâhil olmak üzere tek fiyat üzerinden hazırlayan ve perakendeci seyahat acentaları ya da tarifeli hava yolu şirketleri kanalı ile pazarlayan kişi veya kuruluş.

2- Tur operatörü bir seyahat acentasının hukuki statüsüne sahip olarak kurulan ve en ince ayrıntısına kadar programlanmış olarak seyahate çıkıştan geri dönüşe kadar seyahati, konaklamayı, yeme-içmeyi, eğlenceyi, rehberlik hizmetlerini, şehir turlarını da içeren tek ve ucuz bir fiyat üzerinden götürü seyahat hazırlayan ve bu turları doğrudan veya seyahat acentaları aracılığıyla satan kuruluşlardır.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kıyı Çizgisi: Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda taşkın durumları dışında suyun karaya değdiği noktaların birleşmesinden oluşan çizgidir.

    Kat Hizmetleri Bölümü: Konaklama tesislerinde, odalar bölümünün en faal kısmı olan kat hizmetleri bölümü olup odaların ve kat hizmetleri mekânlarının, dekorasyonu, bakımı, temizliği ve düzeninden sorumludur. Konaklama tesislerinde odaların yeni güne ve yeni müşterilere hazırlanmasından sorumlu bir bölümdür.

    Up-Selling: Misafir taleplerinin iyi bir satış çalışması ile daha yüksek ürünlere kaydırılmasıdır.

    Check In: Misafirin otele kabulü, giriş işlemlerinin yapılarak odasının verilmesi. (C/In)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü