Eğitim Sitesi

Tur Nedir? Tur Hakkında Kısaca Bilgi

Tur Terimi Hakkında Bilgiler

Atletizm Terimi Olarak Tur:

Pistin çevresinin bir kez dönülmesi. Pistte, her bir dönüşe verilen ad. Genellikle 400 m olur.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tur:

1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet.

2- Dolaşma, turistik gezi.

3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.

 

Bisiklet Terimi Olarak Tur:

Bir günden fazla süren etaplı yol yarışlarına verilen ad.Belli şehirler arasında takımlar halinde yapılıp profesyonellerde 280km. ve 26 güne kadar çıkan uzun soluklu yarışlardır.Örn:Fransa Bisiklet Turu,Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu.

 

    Benzer Atletizm Terimleri

    Deneme: Atma ya da atlama yapan yarışçının, her turda birer kez kullandığı sınama hakkı.

    Varış Alıcısı: Varış görüntülerini saptayan alıcı.

    Hendekli Engel Koşusu: Her turunun dördüncü engeli çitli hendekli olan 28 çitli engel ve 7 hendekli engeli kapsayan 3000 m lik koşu ile 32 çitli engeli, 8 hendekli engeli olan 2 millik engelli koşuya verilen ad. (hendek:çukur)

    Dikkat Pozisyonu: Alçak çıkışta komutla beraber ön ayağın diz açısının yaklaşık 90 derece;arka ayağın diz açısının yaklaşık 120 derece olduğu pozisyon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Atletizm Terimleri Sözlüğü