Eğitim Sitesi

Tuner Nedir? Tuner Hakkında Kısaca Bilgi

Tuner Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Tuner:

TV yayınlarının alması için cihazlara eklenen parçalara verilen genel ad. Bilgisayar ekranları tuner sahibi olmadığı için TV yayınlarını oynatamazlar.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Tuner:

Akortlu bir devrenin rezonans frekansını değiştirmek için kullanılan değişken kondansatör ya da endüktanslardan oluşan devre, belli kanalları seçmek için radyo veya TV alıcılarında kullanılan genellikle RF mikser ve osilatörü içine alan kat.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Tuner:

Bir radyo veya TV alıcısının alçak frekansa kadar olan kısmı.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Cell: Hücre. Ağ alanında ATM tipi anahtarlamada temel veri birimi olarak kullanılır. Modern cep telefonu ağlarının tamamı hücresel bir yapıya sahiptir. Her hücrenin ortasında bir baz istasyonu yer alır.

    Digital Crystal Clear (Dijital Kristal Netlik): Görüntü kalitesini dijital olarak uygun değer (kontrast, renk ve keskinlik) seviyelerine göre ayarlayan ve optimize eden bu özellik sayesinde filmlerinizi sinemada izlediğiniz hissine kapılacaksınız.

    Cupboard Dry (Kurutma Dolabı) Programı: Bu program ütü gerektirmeyen iç çamaşırları gibi normal kumaşları kurutur.

    Megapiksel: Bir megapiksel bir milyon pikseli temsil eder. Dijital bir kameranın görüntü algılama kabiliyetini tanımlamak için kullanılan bir ölçü birimidir. Bir kamera ne kadar çok megapiksele sahip olursa, üretebileceği dijital görüntü de o kadar iyi olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü