Eğitim Sitesi

Tüketim Nedir? Tüketim Hakkında Kısaca Bilgi

Tüketim Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Tüketim:

Tüketime esas gerilim kademeleri önündeki müşteri Abone sayaçlarından geçen Aktif Reaktif enerjilerin Saatlik, Günlük, Aylık ve Yıllık tükettikleri enerji toplamlarıdır. Birimleri Kvarh, KWh'tır. Tüketim ile Üretim oranındaki fark şebeke kayıpları ile dış alımlar toplamıdır.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tüketim:

Mal ve hizmetlerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kullanılmasıdır. Tüketim, bireylerin gelir düzeyi ile doğru orantılı fiyatlarla ters orantılıdır. Gelir düzeyi arttıkça tüketim artar; fiyatlar arttıkça tüketim azalır. Gelirin tüketilmeyen bölümüne ise tasarruf denir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tüketim:

1. Mal ve hizmetlerden yararlanma, tüketme işi.

2. Üretilen veya yapılan şeylerin kullanılıp harcanması, yoğaltım, istihlak, üretim karşıtı.

3. İnsanların ihtiyaçları olan ürünleri satın alarak kullanması olayına tüketim adı verilir. Ekmek, makarna, peynir, sebze meyvelerin satın alınıp yenmesi, mağazalardan çeşitli giyim eşyası almak, mobilya ve beyaz eşya alıp kullanmak gibi faaliyetleri tüketime örnek olarak verebiliriz.

 

Coğrafya Terimi Olarak Tüketim:

Üretimle elde edilen, mal ve nesnelerin, toplumda, satın alma gücüne bağlı olarak istek bulması ve insanlar tarafından kullanılmasıdır.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Tüketim:

Malların kullanılıp tüketilmesi.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tüketim:

Mal ve hizmetlerin istek ve ihtiyaçları gidermek üzere kullanılması.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Sistem Kontrol Merkezi: Bir sistemin / şebekenin hatlarının işletme yönetiminin gerçekleştirilmesiyle görevli organdır.

    Yan Hizmetler: Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

    Marjinal Dağıtım Kapasite Maliyeti: Sisteme ilave edilecek her bir kW için yeni dağıtım tesisleri yatırım maliyetindeki değişikliktir.

    Yapı Bağlantı (İrtibat Rakordman) Hattı: Elektrik enerjisini abonenin kullanım yeri içerisine götürmek amacıyla, mevcut dağıtım şebekesinden başlanarak tesis edilip, yapı bağlantı kutusunda son bulan hattır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü