Eğitim Sitesi

Trustrank Nedir? Trustrank Hakkında Kısaca Bilgi

Trustrank Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Trustrank:

Güven derecesi. Bugün web sitelerini değerlendirmek ve sıralamada yer vermek için Pagerank yerine kullanılan ve Google tarafından benimsenen analiz tekniğidir. Web sitelerinin trustrank değerini sadece Google gibi önemli arama motorları bilebilir ve bu değer sadece kendi bünyelerinde sonuçları sıralama için kullanılır, halkla paylaşılmaz.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Google Fresh Bot: Sitemizdeki en popüler ve en yeni içeriklerle ilgilenir ve sitedeki bütün içerikleri veritabanına kaydeder.

    Submission: Web sitelerini dizinler gibi kaynak web sitelerine ekleme işlemi.

    SERP: Search Engine Result Page, arama motoru sonuç sayfası. Arama motorlarında arama yaptığımız zaman karşımıza gelen genellikle 10 sonucun olduğu sayfa.

    Pagerank: Sayfa kalite puanı, PR. Google, web sitelerine 0'dan 10'a kadar belli kalite sayısı verir. Bu sayının yüksek olması sıralamayı etkileyecek bir faktör olsa da günümüzde artık etkisini yitirmiştir. Pagerank web sitesi içinde her sayfa için ayrı ayrı değerde olabilir ancak önemli olan anasayfanın değeridir. Pagerank değerleri Google tarafından yılda 3 veya 4 kez güncellenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü