Eğitim Sitesi

True Colors Nedir? True Colors Hakkında Kısaca Bilgi

True Colors Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak True Colors:

Dijital terminolojide 24-bit yani 16.7 milyon renk derinliğini ifade eden bir terimdir. Gözün gördüğü gibi olan renkleri ifade eder başka bir deyişle.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    USB bellek: Enerjisini ve veri aktarmayı USB bağlantısı ile gerçekleştiren küçük boyutlu veri taşıma gereci. Sığaları marka ve modele göre değişiklik göstermekle birlikte 2 Tb gibi yüksek sığaya sahip olanları da vardır.

    Plug-n-Play: Daha çok windows işletim sistemi için bilgisayar ve onlara bağlanan yan ürünlerin bağlantıları noktasında kullanılan bir kavramdır. Bağlantıyı fiziksel olarak gerçekleştirdikten sonra bağlantısı yapılan cihaz ile hemen çalışmaya geçebilirsinizi ifade eder ki bu tür konular daha önceleri problem teşkil eder ve kişi bu problemi çözmek için saatlerce hatta bazen günlerce sistem ile uğraşmak zorunda kalabilirdi.

    Pozlama Süresi: Belirli bir miktar ortam ışığı, diyafram değeri ve duyarlılık (ISO) seviyesinde, fotoğrafın oluşması için gereken süreyi belirtir. Genelde bir saniyenin kesri (1/60, 1/320 gibi) olarak ifade edilir; elbette birçok makinede 30 saniyeye kadar uzun pozlama da yapılabilir. (ISO değeri x Işık)/Diyafram = 1/Pozlama Süresi

    Açık kompozisyon: Fotoğraf düzlemi üzerinde betimlenen gerçekliğin, gerçekte fotoğrafın sınırları dışında da sürüp giden doğal gerçekliğin bir parçası olduğu izlenimini verecek şekilde düzenlenmesi. (open composition)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü