Eğitim Sitesi

Trompe-l' Oeil Nedir? Trompe-l' Oeil Hakkında Kısaca Bilgi

Trompe-l' Oeil Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Trompe-l' Oeil:

Bir düzlem üzerinde sanat içeriği olan resimsel bir etki amaçlamaksızın, gerçeklik izlenimi vermeye çalışan her tür çizim, boyama vs. En basit trompe-l' oeil örneği olarak, sağır bir duvar üzerine yapılmış gerçek boyutlarında bir kapı resmi verilebilir. Böyle bir durumda resim yapma etkinliği tümüyle bir yanılsama yaratma işine indirgenmiş olmaktadır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Nekrapol: Antik dönemlerde kent dışında yer alan mezarlık alanı (ölüler şehri).

    Kolaj: Kesme-yapıştırma tekniği. Dadacılarca ortaya çıkarılmış bir resim tekniği. Elde mevcut her türlü basılı, çizili ya da fotografik malzemenin bir yüzey üzerine yeni bir kompozisyon oluşturacak düzende yapıştırılmasıyla elde edilir. Böylelikle, kendileri sanatsal nitelikte olmayan çeşitli malzemeler, yalnızca yeni bir kompozisyon oluşturmak için kullanılmaları sayesinde bir sanat yapıtı meydana getirirler. Bu durumda sanatsal üretim süreci, sadece bir kompoze etme etkinliğine indirgenmiş olur.

    Kore: Yunan sanatının arkaik döneminde yapılmış, giyimli genç kız heykeline verilen addır.

    Kündekâri: Türk sanatında küçük ve geometrik biçimli ahşap parçaların birbirlerine geçmelerle bağlanması tekniği ve bu teknik kullanılarak oluşturulan yapıt.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü