Eğitim Sitesi

Trombus Nedir? Trombus Hakkında Kısaca Bilgi

Trombus Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Trombus:

Bir kan damarında ya da yürek odacıklarında bulunan ve oluştuğu yerde kalan kan pıhtısı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ampirik Sınıflandırma: Suni sınıflandırma. Canlıların dış görünüşlerine bakılarak yapılan sınıflandırmaya ampirik sınıflandırma denir.

    Lizozom: - Hücrenin midesi şeklinde görev yapar. İçerisinde 50 çeşit sindirici sıvı (enzim) bulundurur. Hücrede büyük yapılı besinlerin (protein, yağ, şeker) sindirilmesini sağlar. - Tek zarlı kese şeklinde bir organeldir. - Yıpranmış ve yaşlanmış organelleri parçalayıp sindirir. - Hayvansal hücrelerde bulunurken bitkisel hücrelerde bulunmaz. - Lizozom oluşumuna katkısı olan organeller: Ribozom, endoplazmik retikulum, golgi aygıtı - Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir.

    Renin: Mide mukozası tarafından salgılanan enzim. Bu enzim sütün proteini olan kazeini, çözülebilir bir durumdan çözülemez bir madde şekline sokar. Böylece süt kesilmiş olur.

    Organizma: Sistemler bir araya gelerek organizmayı oluşturur. Örnek : Kemik hücreleri birleşerek kemik dokusunu, kemik dokuları kemiği, kemikler birleşerek iskelet sistemini, iskelet sistemi diğer sistemlerle birleşerek organizmayı oluşturur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü