Eğitim Sitesi

Travma Nedir? Travma Hakkında Kısaca Bilgi

Travma Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Travma:

Herhangi bir fiziksel etkenle oluşan yaralanma, incinme, zedelenme, yara, bere.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Travma:

1- Bir doku veya organın dıştan gelen bir darbe ile yapısının veya biçiminin bozulması sonucu oluşan yara. Psikolojide ise canlı üzerinde bedenen ve ruhen önemli etki ve iz bırakan durum.

2- Bir doku veya organın yapısını, biçimini bozan ve dıştan mekanik bir tepki sonucu oluşan yerel yara.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Travma:

Canlı üzerinde beden ve ruh açısından önemli ve etkili yaralanma bırakan durum. Bir doku veya organın yapısını, biçimini bozan ve dıştan mekanik bir tepki sonucu oluşan yara.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Travma:

Yumruk, kimyasallar, aşırı sıcaklıklar ya da kötü diş yapılanması nedeniyle meydana gelen yaralanma.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlardır. Bunlardan makine gücü ile yürütülenlere "Motorlu Taşıt", insan ve hayvan gücü ile yürütülenler ile bir araç tarafından çekilen römorklara "Motorsuz Taşıt" denir. - Bir kazanç sağlama amacı olmadan kullanılan taşıtlara "hususi taşıt", - Bir kazanç sağlamak için kullanılan taşıtlara "ticari taşıt" - Resmi kurumlara ait taşıtlara "resmi taşıt", - Hem resmi hem ticari taşıtlara ise "resmi ticari taşıt" adı verilir. 2- Otomobil, tren, gemi, uçak gibi taşıma araçlarının ortak adı. Vasıta.

    Rehabilitasyon: İyileştirme.

    Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi): Kendisine ulaşan karayolları üzerinde sınırının başlangıcı ve bitimi bir işaret levhası ile belirlenmiş olan yerleşme, çalışma ve barınma amacı ile insanların yararlandıkları yapı ve tesislerin bir arada bulunduğu ve karayolu trafiğine etkileri tespit edilmiş olan il, ilçe, köy veya mezra gibi yerlere yerleşim yeri (birimi) denir.

    Şaft: Güç aktarma organlarında hareketi vites kutusundan, diferansiyele ileten mil.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü