Eğitim Sitesi

Track (sector) Nedir? Track (sector) Hakkında Kısaca Bilgi

Track (sector) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Track (sector):

Hareketli depolama aygıtlarından olan drive, disket veya teyp kartuşunda sürücü kafasının ulaşabildiği özel bir bölüm.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    List-Serv: E-posta listelerindeki dosyaların otomatik olarak dağıtımı ve yönetimi için kullanılan ücretsiz yazılım programıdır. Çok değişik konularda mektuplaşmak için listeler vardır. Bazı listeler "açık", bazıları ise "kapalı"dır. Açık listenin anlamı, herhangi bir kişi, listedeki herkese bir mesaj gönderebilir. Kapalı listelerde ise belirli kişiler birbirleriyle mesajlaşabilir.

    Multi Disc program: Tek disk alabilen CD player'larda çoklu disk programı yapma. Diskleri teker teker takıp çıkararak istenen şarkılardan bir konbinasyon yapılabilir.

    Unzip: Bir dosyayı açmak, bir sıkıştırma hizmet programı kullanılarak küçültülmüş bir dosyayı genişletmek anlamına gelir.

    POP: 1. İnternet hizmet sağlayıcılarının modem kullanıcıları için çevirmeli bağlantısıdır; özellikle yerel bağlantıları tanımlamak için kullanılır, böylece modem kullanıcılarının uzun mesafeler için numara çevirmesi gerekmez. Örneğin, belirli bir ISP temeli. 2. Herhangi bir SLIP, PPP bağlantı sağladığınızda genellikle bir POP hesabınız olur. Bu hesap postanızı atmak için e-mail programınızı kullanmanızı sağlar. Kısaltmanın diğer bir açılımı ise Point of Presence'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü