Eğitim Sitesi

Töre Nedir? Töre Hakkında Kısaca Bilgi

Töre Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

 

Tarih Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Töre:

1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.

 

Coğrafya Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Embesil (Budala): Yaklaşık 20 - 49 zeka bölümüne sahiptirler. Belirli oranlarda da olsa gereksinimlerini karşılayabilirler. Yeme, içme, giyinme, soyunma gibi becerileri kazanabilirler. İleriki yaşlarda da 5 - 6 grubundaki çocukların davranışlarını gösterirler.

    Bilinmezcilik (Agnostisizm): 1. Nesnelerin temel özelliklerinin hiçbir zaman bilinemeyeceğini ileri süren felsefe akımı. Din felsefesinde, Tanrı'nın var olup olmadığının bilinemeyeceğini ileri süren görüş. 2. Sonsuz,ilk sebepler,cevher,eşya,olayların son gayesi gibi metafizik hakikatleri insan zihninin asla bilemeyeceğini ileri süren ve böylece metafiziğe bilinmez diyen sistemlerin adıdır.

    Akit: Sözleşme.

    Mensup: Bir yerle veya bir kimseyle bağlantısı olan, ilişkili.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü