Eğitim Sitesi

Töre Nedir? Töre Hakkında Kısaca Bilgi

Töre Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Töre:

1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.

 

Coğrafya Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Mültezim: 1- Devlete ait vergilerden birinin tahsilini götürü olarak üzerine alan kişi. 2- İltizam yöntemine göre kendi nam ve hesabına vergi toplama görev ve yetkisi verilen kişi.

    Tahribat: Harap etme, yıkıp bozma.

    Hassa: 1-Büyük Selçuklu Devleti ile Anadolu Selçuklu Devletinde merkezde bulunan, savaşlarda ele geçirilen küçük yaşlardaki kölelerin eğitilmesiyle oluşturulan, düzenli, maaşlı ve yaya olan ordudur. 2- Padişahlara ve saraylara özgü hizmetler hakkında bir deyim.

    Tarblusgarp Savaşı: Tarblusgarp Savaşı'nın Nedenleri : 1. Siyasi birliğini geç sağlayan İtalya'nın sömürge arayışına çıkmış olması 2. İtalya'nın sömürge elde etmek amacıyla Trablusgarp'a göz dikmesi İtalya, Avrupa devletlerinin de onayını alarak 28 Eylül 1911'de Trablusgarp'a asker çıkardı. Tarblusgarp Savaşı Osmanlı Devleti Trablusgarp'a deniz yolu ile asker gönderemedi. Mısır üzerinden de asker gönderemedi. Gönüllü subaylar Trablusgarp'a gizlice gönderildi. Bu subaylar büyük başarılar elde ettiler. İtalya Çanakkale'ye saldırdı, başarılı olamayınca On iki Ada'yı işgal etti. Bu arada Birinci Balkan Savaşı çıktı. Osmanlı Devleti, 18 Ekim 1912 tarihinde İtalya ile Uşi Antlaşması'nı imzalayıp savaştan çekildi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü