Eğitim Sitesi

Toprak Çökmesi Nedir? Toprak Çökmesi Hakkında Kısaca Bilgi

Toprak Çökmesi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Toprak Çökmesi:

Yer yüzeyinin çeşitli nedenlerle, özellikle kömür, tuz, altın su ya da petrol gibi maddelerin çıkarılması işlemleri sonucunda aşağı doğru göçmesi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yedek Ödenek: Bütçe kanunlarında (kararnamelerinde) belirtilecek hizmet ve amaçlar için genel ve katma bütçelere gerektiğinde aktarma yapılmak üzere Maliye Bakanlığı bütçesinin ilgili tertiplerinde bulunan ödenek.

    Plan: Belli bir yerin bir ölçekte kuşbakışı çizimi.

    Yeniden Yapılanma: Re-Organizasyon. Kurumun, yönetim anlayışının, mevcut örgüt düzeninin, çalışma usullerinin, iletişim ağının, kurum amaçları doğrultusunda yeniden düzenlenmesidir.

    Kentlileşme: Kente göç ile birlikte başlayan nüfus dinamiğinin kentin belli bir kesiminde kararlılık kazanmasına kadar süre gelen bu aşama "kentlileşme" olarak adlandırılır. Bu kente göç eden nüfusun yeni koşullara uygun ilişkiler biçimi geliştirerek kentin bir öğesi olma, toplumsal değişme, uyum ve bütünleşme sürecidir. Kentlileşme, kente göç edenlerin ve kentte yaşayanların, kent toplumunun değer-norm sistemini, kentli insanın düşünme, davranış biçimlerini ve giderek yaşama biçimini benimsemesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü