Eğitim Sitesi

Toplumsallaşma (Sosyalleşme) Nedir? Toplumsallaşma (Sosyalleşme) Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsallaşma (Sosyalleşme) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsallaşma (Sosyalleşme):

1- Yaşamını devam ettirebilmek için yardıma gereksinim duyan insanın, içinde yaşadığı toplumun bir üyesi olma ve ona uyum sağlayabilme süreci.

2- Biyolojik varlık olarak dünyaya gelen insanın, toplumun değerlerini öğrenmesi sürecine toplumsallaşma (sosyalleşme) denir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Totoloji: Tüm yorumlamaları doğru olan önerme. Doğruluğu biçiminden çıkan, öznesi ve yüklemi aynı terimden oluşan önerme türü (A, A'dır.).

    Yararcılık: Genel İktisadi bir öğreti, bir siyaset felsefesi ve toplum teorisi olarak iyinin mutluluk ya da hazza ve dolayısıyla da doğruya eşit olduğu görüşü.

    Türe Özgü Davranış: Belli bir türe özgü olup başka bir türün özelliği olmayan davranış.

    Duyumculuk (Sensualizm): 1. Beş duyunun verilerini doğru kabul eden görüş. Duyu algılarının dışındaki bilgi kaynaklarını reddeden bu görüş, zihnin soyutlama gücüyle elde ettiği kavramların bilgi olduğunu da reddeder. Temsilcileri: George Berkeley, Condillac 2. Her türlü bilginin kaynağı olarak duyuları gösteren öğretidir. 3. Genel olarak, tüm bilgilerimizin duyumlardan türediğini; bütün zihin hallerinin, tüm bilinç içeriklerinin çağrışım yoluyla duyumdan türediğini savunan öğretidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü