Eğitim Sitesi

Toplumsal Bütünleşme Nedir? Toplumsal Bütünleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Bütünleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsal Bütünleşme:

Bir grubun varlığını sürdürmesi için etki yapan çeşitli kuvvetler sonucu grup üyelerinin birlik hâline gelmesi durumu. Toplumsal yapının çeşitli ögelerinin birbirini tamamlaması.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Hiyerarşi: 1- Tüm gücün en geniş ölçüde en üst kademede bulunandan en alttakine doğru sıralandığı sosyal örgütleniş biçimi. 2- Makam sırası, basamak, derece düzeni, aşama sırası.

    Uyum: Organizma ve çevre arasında tepki yaratmayan denge durumu.

    Eudaimonia: Yaşamanın anlamını mutlulukta bulan farklı öğretilere verilen ortak ad.

    Hedonizm (Hazcılık, Haz Ahlakı): Kurucusu Aristippos' tur. Mutluluk ahlakından yola çıkılarak geliştirilmiştir. Ahlaksal eylemin amacı haz'dır. Haz veren eylemler iyi, acı veren eylemler kötü, haz ya da acı vermeyenler ise anlamsızdır. Bu haz duygusu sonsuz değildir, kısa süreli ama yoğun bir duygudur. İnsan daima hazzı aramalı ve acıdan kaçmalıdır. Ancak bunu yaparken ölçüyü asla kaçırmamalıdır ( hayatında komşun farkına vardığı zaman utanacağın hiçbir şey yapma ). Ayrıca hazza ulaşmak için aslında çok fazla şeye ihtiyaç yoktur ( sadece yiyecek ekmeğin ve içecek suyun olması bile kendini Zeus kadar mutlu hissetmene yeter ). Haz duygusu kişiden kişiye değişeceğine göre hazza dayalı bir ahlak evrensel olamaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü