Eğitim Sitesi

Toksin Nedir? Toksin Hakkında Kısaca Bilgi

Toksin Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Toksin:

Canlı organizmalarda görülen zehir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Toksin:

Mikropların oluşturduğu zehir.

 

Biyoloji Terimi Olarak Toksin:

Bir organizma tarafından üretilen ve genellikle bir başkasının tüm vücudu yerine bir organ ya da organ sistemini etkileyen madde, bir tür zehir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Toksin:

Zehirli madde.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Toksin:

Canlı organizmalarda görülen zehir (vücumuzda bulunan ve atılan bir tür zehirli atık).

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Ovosit: Olgunlaşma devresinden önceki dişi cinsiyet hücresi.

    Vitiligo: 1- Deride renk kaybına uğramış beyaz plaklarla seyreden kronik, genelde ilerleyici kozmetik problem oluşturan bir deri hastalığıdır. 2- Bir cilt hastalığı olup, vücudun çeşitli bölgelerinde, yer yer renk (pigment) kaybı ile karakterize, normal bölgelerden keskin sınırlarla ayrılan beyaz lekeler.

    Kök Hücre: Kemik iliğinde bulunan tüm kan hücrelerinin ataları olan öncül hücreler. Kök hücreler değişik uyaranların etkisiyle farklılaşıp çoğalarak çeşitli kan hücrelerini meydana getirirler. Kemik iliği nakli dendiğinde, aslında nakledilen bu kök hücrelerdir.

    Zatürree (Pnömoni): 1- Akciğer dokusunun iltihabı. Çeşitli etkenlere bağlı olarak gelişmekle birlikte, genellikle birincil ya da ikincil mikrobik etkenlerin yol açtığı akut ya da subakut hastalık tablolarını belirten bir terimdir. 2- Ateş, öksürük ve balgamla beliren, tehlikeli bir akciğer hastalığı, batar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü