Eğitim Sitesi

Tevekkül Nedir? Tevekkül Hakkında Kısaca Bilgi

Tevekkül Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tevekkül:

İnsanın, her konuda kendine düşen görevleri yerine getirdikten sonra sonucu Allah'a bırakmasıdır.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tevekkül:

Üstüne düşen görevleri yaptıktan sonra bir şeyi Allah'a bırakma, Allah'tan bekleme.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tevekkül:

1. Allah'a teslim olmak, güvenmek, dayanmak, bağlanmak ve sığınmak anlamlarına gelmektedir.

2. Herhangi bir işte elinden geleni yapıp daha sonrasını Allah'a bırakma.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    İstikbal-i Kıble: Namaz kılmaya başlamadan önce önemli olan kıblemiz Kâbe'ye dönmektir. Namazının kabul olabilmesi için kıbleye yönelmen gerekir. İşte istikbal-i kıble, kıbleye yönelmek demektir. Kıblemiz Kâbe'dir.

    Maşallah: Beğenilen şeyler görüldüğünde söylenilen; "Bu, Allahü teâlânın dilediği ve ihsân ettiği şeydir" mânâsına mübârek bir söz.

    Hacca Gitmenin Şartları: 1-Müslüman olmak. 2-Akıllı olmak. 3-Ergenlik çağına girmiş olmak. 4-Özgür olmak. 5-Ekonomik durumu yeterli olmak. Hacca gidecek kişinin borçlu olmaması, kendisinin ve ailesinin yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamış olması.(Bu ihtiyaçlara asli ihtiyaçlar denir) 6-Yol güvenliği bulunmalı, yolda savaş bulaşıcı hastalık gibi güvenlik sorunu olmamalıdır.

    Tesbihat: İbadet amacıyla bazı duaların tekrar edilmesidir. Çok çeşitli tesbihatlar vardır. Örneğin namazın farzından sonra bir kez; Allâhumme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve'l-ikrâm. (Allah'ım selâm sensin. Selâmet ve esenlik sendendir. Ey azamet ve kerem sahibi Allah'ım, sen hayır ve bereketi çok olansın.) Namaz bitiminde 33'er kez; Sübhanallah (Allah noksanlardan münezzehtir) Elhamdülillah (Hamd Allah'adır.) Allahü Ekber (Allah en büyüktür.) tasbihatları söylenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü