Eğitim Sitesi

Tesisat Nedir? Tesisat Hakkında Kısaca Bilgi

Tesisat Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Tesisat:

Belli bir işin sağlanmasına yardım eden alet ve araçların uygun yerlere, birbirine bağlı olarak döşenmesi veya döşenen bu araçların tümü.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Saten Boya: Yarı mat boya. Yüzey hatlarını gizleme özelliğinden dolayı, macun ya da alçı ile düzeltilmiş yüzeylerde dekoratif amaçlı uygulanır. Kaygan bir yapıda olup, silinebilir özelliktedir.

    Perspektif: İki boyutlu bir yüzeyde objeleri üç boyutlu gösterebilme sistemidir. 15. yy. başlarında temel kuralları belirlenmeye başlanmıştır. Ufuk çizgisi üstündeki odak noktası ve hava perspektifi olmak üzere iki şekilde olabilir. Odak noktası, birbirine paralel çizgilerin göz hizasındaki bir başka çizgi üzerinde tek bir noktada birleştiği prensibidir. Hava perspektifi ise atmosferin etkisiyle uzaktaki nesnelerin yakınlardaki nesnelere oranla daha az belirgin ve griye dönük bir tonda gözükmeleridir.

    Screen Perde: Güneş kırıcı özelliği ile iş yerlerinde, iç ve dış cephelerde de kullanılabilen teknik bir malzemedir. Screen, ince file şeklinde üzerine cam elyafı dokunmuş PVC kumaştır. Alüminyum boru üzerine sarılarak zincir kontrollü bir mekanizma ile hareket ettirilir.

    Parsel: Belli bir amaç için ayrılmış arazi parçası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü