Eğitim Sitesi

Tesis Nedir? Tesis Hakkında Kısaca Bilgi

Tesis Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Tesis:

1- Yapma, kurma, temelini atma.

2- Kuruluş.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tesis:

Yapma, kurma, temelini atma.

 

Elektrik Terimi Olarak Tesis:

Şirketin inşa edileceği kojenerasyon santralı Elektrik tesislerini Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim, Kompanzasyon, Haberleşme, Kontrol ve Koruma, Fiber Optik kablo veya kablo Tesisleri olarak ayırabiliriz. Tesisin işletme ve bakımı, yenilenmesi, genişlemesi yanı sıra sürekli güvenilip ve de verimli çalışır olması için tesis güvencesi gideri söz konusu edilmelidir.

 

Elektrik Terimi Olarak Tesis:

Teçhizat haricindeki sabit ve mobil birimler (mekanik).

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Tesis:

Yapma, kurma, temelini atma. Kuruluş.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Tesis:

Yapma, kurma, temelini atma.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Halife: 1. Hz. Muhammed'in vekili ve Müslümanların başı olan, imamlığını ve din koruyuculuğunu yapmakla görevli kimse. Halifelik, Yavuz Sultan Selim'den itibaren Türk padişahlarına geçmiştir. 2 Mart 1924'de kaldırıldı. Son halife, Osmanlı hanedanından Abdülmecit Efendi idi. (Çoğulu: Hülefâ). 2. Hükümdar.

    Behre: Pay, hisse.

    Baç: 1-Gümrük ve alış-veriş vergisidir. Osmanlı Devleti'nde gümrükten geçirilen ticari mallar ile satılmak üzere pazara getirilen mallardan alınan vergidir. 2-Ticaret yapanlardan alınan bir vergi türü.

    Demokrasi: Bir toplumda yaşamın her alanında tam bir özgürlüğün uygulanması ve evrensel doğrular göz önünde bulundurularak, toplumsal eğilimlerin ülke yönetimine yansıtılmasıdır. Bir ülkede demokrasinin olup olmadığının anlaşılması için aşağıdaki ilkelerin uygulanıp uygulanmadığına bakmak gerekir. 1. Toplumun başka topluluklar karşısında bağımsız olması, 2. Toplumu oluşturan farklı unsurların ve düşüncelerin örgütlenebilmesi, 3. Toplumun ve yöneticilerin bireysel haklara saygı göstermesi, 4. Toplumu oluşturan bireyler ve unsurlar arasında tam bir eşitlik olması, 5. Toplumu oluşturan grupların ve farklı düşüncelerin,toplumun ortak çıkarları için uzlaşması, 6. Herkesin, her düşüncenin ve her unsurun toplumun yönetimine seçen ve seçilen olarak katılabilmesi, 7. Çoğunluğun almış olduğu kararlara, bu kararları benimsemeyen kesimlerin de uyması, 8. Yönetimde etkin olan unsurların, azınlıkta kalan tüm kesimlerin haklarına ve varlığına saygı göstermesi, 9. Toplumsal yaşamda var olan farklı düşüncelerin (çoğulculuk), toplumu oluşturan demokrasiden yana tüm örgütlerin (partilerin, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin) toplumla ilgili verilecek olan kararlara katılımının sağlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü